Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

Tarih ve Dönem Dizileri 1 - The Dracula ( dizi ) - İzlenim ve Yorum

Vampir temalı diziler hiç bir zaman hoşuma gitmemiştir.Belkide sebebi Twilight zırvalığı olabilir.Ancak tarihi ve dönem dizileri her zaman keyifle izleyeceğim dizilerdir.Tarihle olan yakınlığıma değiniriz bir ara.

Kahramanımız tabikide Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş.Genel olarak bakarsak tepeşin intikam için geri dönüşü tarihi perspektifi unutmadan olağanüstü öğelerle karşımıza çıkıyor.Dönemin tarihi dokusu mükkemmel bir şekilde yansıtılmış.Ayrıca başrolde Tudors(bu da tarihi)'tan tanıdığımız pek sikişken Jonathan Rhys Meyers var.Bence role cuk diye oturmuş.Burdada epey bi sikişiyor.

Ancak intikam için geri dönen Tepeş'i mezara gönderen Ejderha Tarikatı artık çok güçlüdür ve dünya enerji piyasasını yönetmektedir.Vladımızda onları kendi kazıklarına oturtmak için enerji işine girer.Bu enerji mevzusuda dönemin tarihine uygun olarak anlatılmış, hatta Vlad bana bir yerde Tesla yı hatırlattı.Osmanlının bile ismi geçiyor ;azcık.

Bir vampir dizisinden çok ,tarihi Vlad Tepeş efsanesini farklı çerçeveden , gerilim dolu bir sürükleyicilikle işlemişler.

10 bölümlük sezonlardan oluşacak ve ne yazıkki sezon araları biraz açık.

Tarihseverlerin kesinlikle kaçırmaması gereken çok ince detaylar , sizlere kitap açtırıp araştırtacak.

İyi bir seyir kaynağı olarak Yabancı Dizi İzle- The Dracula

İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder